NOČNÍ SOUTĚŽ V POŽÁRNÍM ÚTOKU

Ahojte,
tímto, bych Vás chtěl všechny pozvat na NOČNÍ soutěž do Moravských Prus, která se koná 21.8.2021 v 19:00 na hřišti

Soutěž proběhne podle následujícího programu:

  • 19:00 zahájení
  • 19:30 netradiční disciplína
  • 20:30 soutěž v požárním útoku (dvě kola)

Časy programu jsou jen orientační… Ale netradiční soutěž bude za denního světla (doufám že to stihneme) a požární útok začne až bude dost velká tma… Při nočních PÚ bude osvětlena pouze základna a terče. Shodou okolností bude naše soutěž probíhat s letní noci na kiosku, doufám, že se nám podaří obě akce skloubit tak, že se nebudeme vzájemně rušit.
Informace k netradiční disciplíně:Netradiční soutěž bude štafeta o sedmi dráhách vedle sebe, kdy každá dráha bude 60m dlouhá (délku možná budeme muset upravit dle prostoru na hřišti) a poběží se takzvaně cik – cak. První soutěžící vybíhá v určitém směru, druhý po převzetí štafetové proudnice běží v druhé dráze proti směru prvního soutěžícího. V třetí dráze poběží stejným směrem jako první soutěžící atd… Jako štafetový kolík bude sloužit štafetová proudnice, kterou poslední soutěžící napojí na hadici C. Štafetová proudnice se bude předávat až za čarou každé dráhy, ne v dráze. Penalizace za každou špatně splněnou dráhu +20 vteřin k celkovému času.

Popis jednotlivých drah:

  • 1.dráha –  soutěžící začíná se štafetovou proudnicí a překoná 5 kusů na sobě položených palet uprostřed dráhy, za koncem dráhy předává štafetu druhému soutěžícímu
  • 2. dráha – na začátku dráhy budou dva kýble naplněné vodou, na konci dráhy bude prázdný kýbl. Soutěžící po převzetí štafet. proudnice vezme jeden kýbl plný vody, běží s ním až k prázdnému kýblu na konci, kde prázdný kýbl musí naplnit minimálně ze 3/4 (bude ryska na kýblu).  Pokud vycébrá po cestě moc vody a nenaplní kýbl po rysku, vrací se pro druhý kýbl plný vody na začátek dráhy, aby prázdný kýbl naplnil po rysku.
  • 3. dráha – na dráze bude rozmotaná v plné délce hadice B, soutěžící ji musí smotat, nebude brán zřetel jakým způsobem, jestli přes koncovku nebo na dvojmo… ale podmínka je, že konce hadice nesmí být delší než délka ruky rozhodčího od prstů po loket…
  • 4. dráha – na začátku dráhy bude stát pivo v kelímku, pro muže 1/2 litr, pro ženy 1/3 litru…. v průběhu dráhy musí pivo vypít… (pokud by ženy měly problém s tím, že jsou ochuzené o dvě deci piva, tak myslím, že nikdo nebude mít problém nachystat velké)
  • 5. dráha – na začátku dráhy bude stát hasící přístroj, který musí soutěžící přenést na podložku na konci dráhy (hasící přístroj nesmí spadnout)
  • 6. dráha – uprostřed dráhy bude umístěna laťka ve výšce 80 cm, kterou musí soutěžící podlézt aniž by ji shodi
  • 7. dráha – na začátku dráhy budou nachystány dvě hadice C, které soutěžící přenese k rozdělovači, u něj napojí jeden konec hadice do rozdělovače, spojí dvě hadice C do sebe a na poslední koncovku hadice nasadí štafetovou proudnici, s kterou proběhne přes cílovou čáru a následně shodí terč časomíry

Pro lepší pochopení, přikládám náčrt drah.


Toť od nás vše a pokud byste měli dotazy nebo něčemu nerozuměli, tak klidně odepisujte na tento mail…


Těšíme se na Vás v Moravských Prusích Za SDH 

D. Večerka